Thursday, June 17, 2010

Vinete împănate

Compoziţie pentru 5 persoane:
vinete 1 kg
ceapă 750 g
ulei 200 ml
ardei gras 125 g
verdeaţă 50 g
usturoi 25 g
piper 2 g
vin alb 30 ml
roşii 350 g
bulion pastă 30 g
ţelină frunză 50 g
sare 25 g
Mod de preparare
Prepararea vinetelor: se curăţă de coajă în patru fâsii (în cruce), se lasă cu codiţe, dar se îndepărtează verdeaţa din jurul acestora.
Se crestează pe lung în locurile curăţate de coajă şi se întroduc căţei de usturoi.
Se sărează putin, se aşează într-o tavă şi se stropesc cu puţin ulei.
Tava se întroduce în cuptor, la un foc moderat, unde se lasa circa 15 minute, după care se scoate şi se lasă să se răcească.
Prepararea legumelor: ceapa, ardeii graşi şi usturoiul se taie în felii, ţelina şi verdeaţa tăiate mai mare.

În cantitatea de ulei rămasă, se călesc ceapa, ardeii graşi, usturoiul, telina, verdeaţa şi jumătate din cantitatea de roşii tăiate în felii adăugându-se şi bulionul.
Cu o parte din această compoziţie se împănează vinetele, iar restul se lasă în tavă, peste care se aşează vinetele împănate.
Deasupra fiecărei vinete se aşează căte o jumătate de rosie.
Se întroduce tava în cuptor, la o temperatură moderată şi se lasă circa 30 de minute.
Când vinetele sunt aproape gata, se adaugă vinul şi verdeata.

No comments:

Post a Comment