Tuesday, June 15, 2010

Friptură din muşchi de vacă împănat cu slănină

Compoziţie pentru 5 persoane:
muschi de vacă 1 kg
slănină 100 g
ulei 25 ml
muştar 25 g
un fir de cimbru
vin alb 50 ml
piper măcinat 1 g
sare 15 g
Slănina se taie fîşii 3 cm lungime.
Carnea, curătată de pieliţe se spală şi împanează cu făşiile de slănină.
Mustarul se diluează cu putină apă.
Carnea se sărează, se condimentează cu piper şi cimbru, se unge cu ulei, se aşează într-o tavă şi se rumeneşte, la cuptor, 15-20 minute la foc mare.
Apoi, se scoate, si se pune pe un platou, se lasă să se răceasca puţin şi se porţionează.
În jiul din tavă, se adaugă muştarul diluat şi sosul se fierbe 5-10 minute, apoi se strecoară şi se toarnă vinul, amestecând pentru omogenizare.

No comments:

Post a Comment