Thursday, June 24, 2010

Legume asortate

Compoziţie pentru 5 persoane:
fasole verde 200 g
cartofi 600 g
morcovi 350 g
mazăre 200 g
ardel gras roşu şi verde
pătrunjel 25 g
unt 50 g
sare 15 g
Mod de preparare
Prepararea ingredientelor: cartofii şi morcovi, curăţaţi şi spălaţi se taie în cuburi.
Ardelul gras roşu, verde şi pătrunjelul se spală şi se taie mărunt.
Păstăile de fasole verde, curăţate şi spălate, se rup în bucăţi.
Cartofii şi morcovi se fierb, separat, în apă cu sare.
Într-un vas cu 25 g unt înferbântat se înăbuşă fasolea şi mazărea, adăugând treptat câte puţină apă.
Se pun cartofii, morcovii şi jumătate din cantitatea de pătrunjel verde şi se înăbuşă 6-12 minute.
Untul rămas se topeşte şi împreună cu pătrunjelul se pun deasupra legumelor.

No comments:

Post a Comment