Friday, June 18, 2010

Tocăniţă de cartofi cu bacon afumat

Compoziţie pentru 5 persoane:
cartofi 1 kg
bacon 200 g
sos tomate 400 ml
ulei 50 ml
un ardel gras roşu
un ardel gras verde
o ceapă
un morcov
4 foi de dafin
sare 10 g
piper 3 g
pătrunjel
Mod de preparare
Prepararea baconului: se taie în cuburi dupa preferinţă.
Cartofi, curăţaţi şi spălaţi, se taie în cuburi.
Prepararea legumelor: ceapa, ardei graşi şi morcovul, curăţaţi şi spălaţi se taie mărunt.
Se căleste ceapa câteva minute apoi se adaugă şi restul de legume şi se mai lasă câteva minute.
Cand s-au înmuiat suficient legumele se adaugă sosul de tomate, se lasă să se prăjească putin şi se adaugă cartofi.
Acestea se acoperă cu apă şi se adaugă pătrunjelul, foile de dafin, sarea şi piper dupa gust. Se lasă să fiarbă până când apa scade (formează un sos) şi cartoful este fiert.

No comments:

Post a Comment