Tuesday, June 15, 2010

Clatite cu ciuperci

Compoziţie pentru 5 persoane:
făină 200 g
ouă 2
lapte 300 ml
ulei 75 ml
ciuperci proaspăte 200 g
ceapă 75 g
unt 50 g
mărar verde 25 g
smântână 100 ml
vin alb 50 ml
sare 15 g
Ceapa, curăţată şi spălată, se taie mărunt, se opăreşte şi se separă de apă. Ciupercile, curăţate şi spălate se taie în felii.
Mărarul verde, curăţat şi spălat, se taie marunt.
Se prepară compoziţia pentru 10 foi de clătite din făină, ouă, lapte şi ulei.
În untul înfiebântat se înăbuşă ceapa şi ciupercile, apoi se adaugă sarea mărarul şi vinul.
Compoziţia rezultată se lasa să se răcească şi se amestecă cu smântâna (50 ml).
Foile de clătite se umplu, se rulează şi li se întroduc capetele în interior.
Se asează pe un platou de inox care se întroduce în cuptor unde se lasă 5-10 minute.
Se servesc calde cu smântână deasupra.

No comments:

Post a Comment