Wednesday, June 16, 2010

Rosii umplute cu pastă de brânză

roşii 300 g
mărar 15 g
salată verde 25 g
compoziţie pentru pastă de brânză:
brânză de vaci 350 g
brânză telemea de oi 50 g
unt 50 g
smântână proaspătă 50 ml
boia de ardei 5 g
Roşiile se sortează la mărime egală, se spală, li se taie capacul, li se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe şi se aşează pe o farfurie cu gura în jos ca să se scurgă de zeamă.
Mărarul se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Salata verde se spală sub curent de apă rece.
Brânza de telemea se spală cu apă rece şi, dacă este sărat, se pune la desărat.
Se taie în bucăţi şi, împreună cu brânza de vaci şi untul, se trece prim maşina de tocat cu sita fină.
Pasta rezultată se introduce într-un vas şi se amestecă cu smântâna şi boiaua de ardei pâna la omogenizare.
Pasta rezultată se amestecă cu mărarul şi se introduce într-un poş cu şpruţ cu ajutorul căruia se umplu roşiile.
Roşiile se prezintă pe platou cu decor de salată verde.

No comments:

Post a Comment